NAU – Netværket af Ungdomsråd

NAU er paraplyorganisationen for ungdomsråd og -huse i hele Danmark.

2021 – Et nyt år i NAU

 

Det er ikke mange dage siden, at rådhusklokkerne ringede et nyt år ind, på den i år mennesketomme Rådhusplads. Samfundsnedlukningen i 2020 har betydet, at en stor del af NAU’s aktiviteter måtte aflyses eller gentænkes. Men nedlukningen skabte også tid til refleksion og overvejelse, og NAU er nu i topform til at tage hul på et nyt år fyldt med muligheder, ideer og forventninger.

På Landsmødet i november 2020, blev en ny bestyrelse valgt. Bestyrelsen er sammensat af engagerede unge fra hele landet, og vil i samarbejde med sekretariatet, i 2021 sætte større fokus på medlemsinddragelse, politik– og kampagneudvikling, og flere arrangementer.

NAU lancerer i januar 2021 et nyt netværk for forpersoner i vores medlemsråd. Forpersons-netværket vil i løbet af 4 netværksaftener undersøge forskellige ledelsesværktøjer, blive klogere på rollen som forperson og dele tanker, ideer og drømme. Bliv en del af Forpersons-netværket.

Politikudviklingsudvalget (PU) inviterer i slutningen af hver måned til politikudviklings-workshop, hvor medlemsrådene kan få indflydelse på NAU’s politik på forskellige områder. Det vil resultere i 8 politikpapirer som skal danne grundlag for NAU’s kampagner og debatindlæg, der udarbejdes af Kommunikation- og Kampagneudvalget (KoKa). Du kan finde vores kommende arrangementer her.

2021 bliver et år præget af høje ambitioner, fornyet energi og engagement. NAU arbejder i det kommende år for at oprette ungdomsråd i alle danske kommuner, og for at de danske ungdomsråd og -huse opnår samme rettigheder som de kommunale ældre-/seniorråd.

Vi tror på at ungeinddragelse er en essentiel del af demokratiet, og at det er nødvendigt at inddrage unge stemmer for at sikre et bæredygtigt samfund.

Godt nytår!

Marie Kjær Madsen 

Forkvinde for Netværket af Ungdomsråd

Vil du med på rejsen? Melde dit ungdomsråd eller ungdomshus ind i NAU? Eller være med til at skabe mere ungeindflydelse i din kommune?

2021 – Et nyt år i NAU

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rul til toppen