NAU – Netværket af Ungdomsråd

NAU er paraplyorganisationen for ungdomsråd og -huse i hele Danmark.

En sjovere dag på Christiansborg

Sjovere.nu var torsdag på Christiansborg for at overbringe kommunaludvalget kampagnematerialet. De var vilde med kampagnen.

Torsdag tog fire sjovere.nu-repræsentanter i Folketinget for at gøre opmærksom på sjovere.nu-kampagnen, der skal give landets unge gode ideer til at sætte kommunalvalget på dagsorden.

Niels i venteposition til at blive lukket ind på Christiansborg.
Niels i venteposition til at blive lukket ind på Christiansborg.

Til at begynde med var der dog lidt kvaler med overhovedet at komme ind på Christiansborg, men sjovere.nu kampagneleder Thorkild Kristiansen fik til sidst overbevist vagterne om, at vi ikke ville lave ballade. Heldigvis var kommunaludvalget i deres tålmodige hjørne, og sjovere.nu holdet fik fremvist kampagnematerialet for ordførerne fra partierne, der havde ventet pænt på det forsinkede hold unge.

Der blev trykket hænder og en Kommunaludvalget roste initiativet, arbejdet og indholdet i kampagnematerialet.

Næstformand i Netværket af Ungdomsråd Niels Wulff Vissing Nielsen og aktiv i sjovere.nu fik fint indrammet kampagnen:
– Det her er jo en kampagne som står på to ben: Det handler for det første om at få unge til at stemme, og derved have indflydelse i det samfund som de lever i, og det handler samtidig om at gøre de gamle politikere bevidste om, at de skal give plads til at de unge kan få lov til få indflydelse, sagde han.

Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance læser grundigt i idékataloget.

Det lille hold sjovere.nu gav et eksempel på, hvordan unge kunne gøre kommunalvalget sjovere.nu. Det gjorde de ved at give et eksempel på et kærestebrev, der skulle sendes til byrådskandidaterne. Det vakte stor interesse.

De to ben
Formand for Netværket af Ungdomsråd Sidsel Torp Henriksen forklarede:

– Sjovere.nu viser netop vejen til hvordan man kan gøre de lidt abstrakte mål mere konkrete – ved fx af skrive et kærestebrev til sin kommunalpolitiker – kan man på en nem og sjov måde få sat fokus på de udfordringer som man møder i sit lokalsamfund som ung.

Niels og Sidsel sammen med kommunalordførerne, der tydeligvis har fået det sjovere.nu!
Niels og Sidsel sammen med kommunalordførerne, der tydeligvis har fået det sjovere.nu!

Hvad kan vi gøre?
Kommunalordførerne nikkede, smilede og erklærede sig enige. Ingen var kritiske.

”Men hvad kan vi så gøre?” Lød et spørgsmål.
Det var der ikke noget entydigt svar på. Sjovere.nu handler om, at få aktive unge til at tage initiativ og derigennem udbrede budskabet til andre unge. Umiddelbart er der altså ikke brug for aldrende politikere til at lave kampagne. Og så alligevel for uden opbakning, kan det ikke selv stå.

– Det giver det mening, at sørge for at kommunalordførerne også ved hvad vores kampagne handler om. Ordførerne har politisk pondus og netværk. De kan skabe politisk velvilje overfor vores medlemmer og deres aktiviteter lokalt. Det er derfor vi har været fire unge mennesker inde for at gøre borgen sjovere.nu!, siger Thorkild Kristiansen, kampagneleder i Sjovere.nu.

Efter billedet viste Finn Thranum fra Venstre rundt på Christiansborg og fortalte om livets gang på Borgen som ny MF'er.
Efter billedet viste Finn Thranum fra Venstre rundt på Christiansborg og fortalte om livets gang på Borgen som ny MF’er.

Finn lukkede også NAU ind i folketingssalen. Den havde det dog ikke sjovere.nu. Henrik Sass Larsen talte om patentdomstolen i EU. Fremmødet var ikke overvældende.
Finn lukkede også NAU ind i folketingssalen. Den havde det dog ikke sjovere.nu. Henrik Sass Larsen talte om patentdomstolen i EU. Fremmødet var ikke overvældende.

 

 

En sjovere dag på Christiansborg
Rul til toppen