Simon vil have unge i Albertslund til at stemme

19-årige Simon Bjørnholdt Eriksen blev politiske engageret, da han var med til at starte Albertslund Ungdomsråd i 2009. Til efteråret stiller han op til kommunalvalget

Det er ikke hver dag, et ungdomspolitisk talent af Simon Bjørnholdt Eriksens slags træder ind ad døren. Hans ro og overskud stod allerede klart ved sin første deltagelse i et NAU-arrangement i 2010.

Det var på landsmødet og ved sin første deltagelse blev han valgt ind i ledelsen. Der var få kandidater – og så syntes han, det virkede fedt, som han siger.

Det begyndte med et ungdomsråd

Simon Bjørnholdt Eriksen var ung som så mange andre, da et par af hans kammerater spurgte, om han ikke kunne tænke sig at være med til at starte et ungdomsråd op i Albertslund, hvor han er fra.

Simon Bjørnholdt Eriksen er ung kandidat til kommunalvalget i Albertslund

– Jeg har altid været politisk interesseret. Men det var, da jeg var med til at starte Albertslund Ungdomsråd op og engagerede mig i dette, at jeg begyndte at involvere mig i konkret politik: i at debattere og forandre, siger han.

Gennem ungdomsrådet lærte han sin kommune at kende og blev involveret i konkrete handlingsplaner i kommunen.

Simon Bjørnholdt Eriksen trådte dog ud af NAU-ledelsen nærmest inden han var kommet i gang, da han tog på efterskole i 2010.

Men helt væk fra ungdomsrådenes udbredelse og gode budskab, kunne han ikke holde sig. Efterskoleopholdet var i Hobro i Nordjylland – ikke langt fra Mariager Kommune. Her hjalp han ungdomsrådet med at få ben at gå på.

Og allerede i marts 2011 – stadig under efterskoleopholdet – valgtes han igen ind i Netværket af Ungdomsråds ledelse – og i efteråret 2011 blev han næstformand i NAU. En position, han havde, ind til november 2012, hvor han trak sig for at give plads til nye folk, og fordi han stiller op til kommunalvalget i Albertslund i november.

– Det var rigtig fedt at sidde i ledelsen. Men jeg synes også, der skal gives plads til andre, og jeg er glad og stolt af min indsats i ledelsen, siger Simon Bjørnholdt Eriksen.

De unges stemme i Albertslund

Samtidig med ungdomsrådsarbejdet blev Simon Bjørnholdt Eriksen partipolitisk aktiv. Det skete, da han meldte sig ind i DSU, hvor han siden har været et stort aktiv og altså nu stiller op til kommunalvalget – for Socialdemokraterne.

En beslutning, der allerede blev truffet i marts sidste år, da den tidligere formand i DSU Albertslund/Glostrup/Vallensbæk flirtede med tanken om at stille op. Det satte tanker i gang hos Simon Bjørnholdt Eriksen, og da formanden lod det blive ved overvejelserne, kastede Simon Bjørnholdt Eriksen sig ud i det.

Siden har han været gennem de formelle processer: først skulle han  indsamle ti partifællers underskrifter og herefter vælges på en generalforsamling. Nu figurerer han som nummer 14 på en sideordnet liste, hvor der i alt står 18 kandidaters navne. Og med ni nuværende socialdemokrater i byrådet, er der gode chancer for også at komme ind.

– Det er meget spændende, om vi går frem eller tilbage, og jeg glæder mig til arbejdet i efteråret med at komme i lokalaviser og komme omkring projekter og så videre. Jeg vil gerne bruge mit kandidatur til at få flere unge til at stemme. Vi laver et tværgående politisk arbejde med blandt andre Venstre og Konservative, som også har en ung opstillet kandidat, om at komme ud, hvor de unge er. Ud på det store Campus, i ungdomsområder, hvor vi kan stemme dørklokker og på barer, hvor der skal deles materiale ud.

Simon Bjørnholdt Eriksen planlægger også at være aktiv på sociale medier og få nogle klare mærkesager frem, så unge forstår, hvad kommunalpolitik rent faktisk betyder for unge mennesker. For det er ikke så lidt.

– Det er vigtigt for unge at vide, hvad kommunen bakser med. En stor del af politikken vedrører unge, såsom ungdomsorganisationer, kulturorganisationer og arbejdspladser, og det vil jeg gerne være med til at se, om jeg kan udbrede, siger han.

NAU er blevet mere politisk

Når Simon Bjørnholdt Eriksen bliver spurgt, hvad han mener, han har været med til at ændre i NAU, er hans svar først og fremmest – at det har været et fælles arbejde for at styrke den indre struktur og organisation.

– Da jeg startede, var vi sjældent så mange til ledelsesmøderne. Det har ændret sig, siger han.

Ellers er han mest stolt af at være med til at give NAU videre som en mere politisk og proaktiv organisation. Tingene kommer ikke af sig selv. Og det troede man måske lidt for meget før, siger han.

– Før var der meget fokus på kurser og driften af ungdomsråd. Nu er vi mere aktive, i kontakt med politikere og i medierne. Og vi kan jo se, at det virker, siger Simon Bjørnholdt Eriksen.

– Jeg har kæmpet for, at vi skulle have stabile rammer og en klarere politisk linje. Det er klart sket, men det

er jo noget, vi har været fælles om, siger han.

 

Simon vil have unge i Albertslund til at stemme
Rul til toppen