NAU – Netværket af Ungdomsråd

NAU er paraplyorganisationen for ungdomsråd og -huse i hele Danmark.

Haderslev Ungdomsråd går ind i valgkampen!


I weekenden var Haderslev Ungdomsråd i København som forberedelse til Kommunalvalget. Op til valget vil foregå en masse sjove tiltag for unge i kommunen

25 frivillige fra Haderslev Ungdomsråd var i weekenden på besøg i København. Turen bød blandt andet på et besøg på Christiansborg, hvor alt fra den originale Grundlov til Snapstinget blev vist frem.

Sjovere.nu var med på rundvisningen, som havde tidligere transportminister, Hans Christian-Schmidt fra Venstre som rundviser. De 25 unge var interesserede og gik til kødet.

– Der var god dialog, men Hans Christian-Schmidt svarede godt for sig. Og flere af de unge fortalte om, hvorfor de var frivillige, og hvad der gjorde det sjovere.nu at være med i et ungdomsråd, husker Thorkild Kristiansen, der er projektleder på sjovere.nu.

Sjoverenu

Ungdomsråd er vejen til indflydelse
En af de fremmeste i skoene var formand for Haderslev Ungdomsråd (HUR). Han sagde efter rundvisningen:

– Vi kommer herind på borgen med at budskab om, at unge kan og vil inddrages. Vores målsætning er, at Haderslev skal være den bedste kommune i Danmark at være ung i, og det kan jo kun lade sig gøre, hvis man søger indflydelse, fortæller han om den gode ungdomsrådstanke.

Et spor, de andre deltagende kunne nikke genkendende til: Hvis man forandre og have indflydelse, foregår det bedst gennem et ungdomsråd:
– 
Ungdomsrådet er min vej til indflydelse. Jeg vil være med til at bestemme hvad der skal ske med mit liv, og samfundet omkring mig, fortalte Morten Juul Nielsen.

rundvisning grundlovEn anden deltager, Katrine Arendt Rasmussen er bevidst om, hvad det betyder, at hun engagerer sig:
– Jeg ser ting, som jeg har lyst til at ændre i mit samfund, og jeg ved, at vores ungdomsråd er et af de bedste steder at tage fat og gøre en forskel. Jeg ved godt, at der måske er andre som ikke vil gøre noget, men så er det jo bare endnu vigtigere, at jeg skaber en forandring.

Propagandaften 1. November
På turen hjem gav sekretariatsleder Maj Jensen Christensen et lille oplæg i, hvordan man styrer en debat bedst muligt. Et vigtigt oplæg, der skal bruges, når HUR den 1. November afholder ”Propagandaaften”, hvor mange politiske aktører deltager og skal diskutere alt fra fri hash til SU. Der er over 130 tilmeldte på facebook allerede.

Haderslev Ungdomsråd går ind i valgkampen!
Rul til toppen