Hils på den nye bestyrelse i naboernes ungdomsråd

Sveriges Ungdomsråds bestyrelse Foto: Sveriges Ungdomsråd
                 Sveriges Ungdomsråds bestyrelse. Foto: Sveriges Ungdomsråd

Sveriges Ungdomsråd har netop valgt ny bestyrelse. Deres ordfører, Hanna Nyberg, fortæller, at ungdomsrådet har fuldt program året ud med en masse spændende projekter

De er seje på den anden side af Sundet. Der er både valgarrangementer, et træf i samarbejde med Pensionärernas Riksorganisation og en ny app på vej i løbet af det næste år.

»Vi har mere at lave i år, end vi nogensinde tidligere har haft,« fortæller rådets ordfører Hanna Nyberg.

Først i fremmest er der ’Supervalgår’ i Sverige. Både europaparlaments- og folketingsmedlemmer skal vælges på ny i år. Det er noget Sveriges Ungdomsråd sætter stort fokus på. De vil lave et politisk program som tilstykke til rådets eksisterende idéprogram.

»Vi kommer ikke til at bekende kulør politisk og sympatisere med højre eller venstre. Det vi vil, er at udvikle det politiske fundament, vi som ungdomsråd står på. Vi vil gerne arbejde ud fra en tydeligere sag.«

Træf om aldersdiskrimination

Ungdomsrådet har fem nationale arrangementer hvert år. Det næste er i maj og holdes sammen med Pensionärernes Riksorganisation. Det er et arrangement, Hanna Nyberg er meget glad for:

Hanna Nyberg, Sveriges Ungdomsråds ordfører. Foto: Sveriges Ungdomsråd
Hanna Nyberg, Sveriges Ungdomsråds ordfører. Foto: Sveriges Ungdomsråd

»Temaet kommer til at være aldersdiskriminering. Vi har aldrig tidligere gjort noget lignende, og det er der, så vidt jeg ved, heller ingen anden ungdomsorganisation, der har. Det her samarbejde bliver noget vældigt unikt i Sverige, og jeg ser rigtig meget frem til det,« siger hun.

Rådgivningsapp

Inden længe kommer der desuden en ny app fra ungdomsrådet. PÅVERKApp skal den hedde.

»Den retter sig først og fremmest mod unge, som gerne vil påvirke, men som intet ved om, hvordan de skal gå til værks. I appen kommer der blandt andet til at stå noget om demokratiske rettigheder, hvordan kommunen fungerer, og hvordan man starter en forening og driver projekter,« siger ordføreren.

Hun fortæller, at ungdomsrådet nærmest har mere arbejde, end de har tid til at komme igennem. Deres popularitet i kommunerne er høj, og de bruger meget tid på at rådgive og hjælpe politikere og embedsmænd med ungdomsrådsarbejdet lokalt.

Hils på den nye bestyrelse i naboernes ungdomsråd
Rul til toppen