Ildsjælen Finn

Finn
Silkeborg har fået en ildsjæl – og et ungdomshus båret af frivillige

Da Finn Bering Johansen flyttede til Silkeborg i april sidste år, gik det mindre godt med ungdomsmiljøet i kommunen, end det gør i dag.

Den positive udvikling skyldes i særlig grad Finn Bering Johansen. Han syntes, der manglede et Kulturhus for unge i Silkeborg og startede en forening, der i dag har faste rammer og 200-300 ugentlige unge besøgende. Alt sammen baseret på frivilligt engagement!

Finn Bering Johansen i Kulturhuset, da der var besøg af, ja – landets statsminister, Helle Thorning Schmidt

– Vi har 1200 likes på facebook og enormt mange projekter i gang dernede, siger Finn og nævner, at blandt andre Teatergruppen, der i disse dage opfører stykket “Tvang” har sat stykket op i Teaterhuset, og som har hentet skuespillere ind helt oppe fra Aalborg af’.

Kommunen med på råd

Kulturhus Søndergade, som stedet hedder, har udviklet sig til et samlingspunkt for unge i kommunen. Og det betyder, kommunen kommer, når de unges holdninger og ideer skal hentes.

– Da kommunalvalgskampagnen “BeStem” skulle have ideer til deres kampagne, kom de ned i huset og spurgte, hvad de kunne finde på. Det var der, vores Dreambox blev fundet på og lavet (læs mere om Silkeborgs mange tiltag her), fortæller Finn Bering Johansen.

I øjeblikket har Silkeborg ikke et ungdomsråd, men en såkaldt Ungdomsplatform. Det er dog planen, at der i 2014 skal oprettes et formelt ungdomsråd og i dag forbindelse vil Kulturhus Sønderport blive inddraget.

Finn Bering Johansen med et gavekort fra Silkeborg Kommune

 

Ildsjælen Finn
Rul til toppen