NAU – Netværket af Ungdomsråd

NAU er paraplyorganisationen for ungdomsråd og -huse i hele Danmark.

Jeg ser frem til samarbejdet!

Af Mie Hovmark, nytiltrådt sekretariatsleder for NAU

Mit navn er Mie Hovmark, jeg er 22 år gammel og har fra 1. februar 2017 overtaget stillingen som sekretariatsleder hos Netværket af Ungdomsråd efter Kathrine Vogn.

Jeg hørte første gang om NAU tilbage i 2011, da en af mine venner var aktiv i organisationen. Siden har jeg mødt en del seje ungdomsrødder på min vej gennem det politiske- og organisatoriske ungdomsmiljø. Og jeg glæder mig til at møde endnu flere i mit fremtidige arbejde hos NAU.

Jeg er oprindeligt fra det blæsende og smukke Thy i Nordjylland, men flyttede til København i en alder af 17 år. Allerede dengang brændte jeg for at give ungdommen en stemme i den offentlige debat. I 2012 blev jeg derfor aktiv i Erhvervsskolernes ElevOrganisation, hvor jeg kæmpede for erhvervsskoleelevers ret til at blive hørt og til at komme med deres egen version af, hvordan tingene stod til. Efter 3 måneder blev jeg valgt til formand for den regionale afdeling i Storkøbenhavn, og efter 1 år blev jeg næstformand for hele organisationen. I 2014 blev jeg valgt til formand og igen i 2015, som næstformand. I november 2016 takkede jeg dog af for at åbne for nye eventyr – og det er så her jeg står nu. Den 1. februar starter jeg med at læse kommunikation på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og vigtigere endnu, som sekretariatsleder for en af landets sejeste ungdomsorganisationer.

Danmarks ungdom er presset i disse år. Alle har en holdning til, hvad ungdommen er for en størrelse. Alle snakker om os – pressen, politikerne, vores forældre og bedsteforældre. Alle har de forskellige perspektiver og ambitioner for vores nutid såvel som vores fremtid. Men hvad tænker ungdommen egentlig selv? I en presset tid som denne, er det netop vigtigt, at vi står fast og selv kommer med bud på, hvor vi vil hen, hvad vi vil, og hvordan vi vil gøre det. Lokalt som nationalt, på tværs af alle ungdommens skel – måske særligt de politiske…

Jeg har i mange år været aktiv i ungdomspolitik, men det har altid været svært for mig at slå sig ned hos et parti. Jeg ser en utrolig stor rigdom i forskelligheder, og en endnu større rigdom i at mødes på tværs af dem – i at udvikle ideer og mål med afsæt i forskellige holdninger og meninger. Og netop derfor synes jeg, at ungdomsråd og -huse er ekstremt vigtige, fordi de spiller en afgørende rolle for og giver rum til, at unge på tværs kan tale om, hvad der giver deres hverdag værdi. Og derfra kan ungdommen i fællesskab skabe værdi for hele det lokale samfund – gennem arrangementer og tiltag, kulturelle som politiske. Netop derfor glæder jeg mig over, at jeg får lov til at arbejde hos NAU. En platform hvorfra jeg kan hjælpe de danske unge med at komme til orde, så de kan fortælle samfundet om deres egne holdninger, drømme, ønsker og ambitioner for et ungt og aktivt lokalsamfund – for den danske ungdom.

Der er de sidste par år blevet skabt grobund for, at NAU kan vokse sig endnu større og stærkere. Min ambition er, at der skal lægges et endnu stærkere fundament, så vi sammen kan bygge et ungdommens “ungdomshus”, organisatorisk som politisk. Vigtigst er dog, at NAU altid bevarer kontakten til sine rødder ude i landet, for uden ungdomsråd og – huse er NAU ikke ret meget.

NAU kæmper for ungdommen, men det er jer, der tager kampen.   

Jeg ser frem til samarbejdet,

Mie Hovmark, nytiltrådt sekretariatsleder for NAU

Jeg ser frem til samarbejdet!
Rul til toppen