NAU – Netværket af Ungdomsråd

NAU er paraplyorganisationen for ungdomsråd og -huse i hele Danmark.

KV17: Festival(g) for unge

Af ledelsesmedlem Martine Villum Brumsbjerg

Som mange andre danskere i øjeblikket, er jeg selvfølgelig ved at få fuldført et par stykker af mine nytårsforsæt. Flæskestegen og den brune sovs skal forbrændes, og abonnementet til Fitness World er oprettet og betalt. Men udover disse ret så klichéagtige new-year-new-me-forsæt, så har jeg også et andet, som betyder langt mere for mig; at gøre KV17 til et af de vigtigste begivenheder for de unge – med de unge.

Der kommer forhåbentlig til at ske en masse i jeres ungdomsråd, ligesom der kommer til at foregå alt muligt i NAU. Og dét tilsammen skaber en positiv ravage, så det måske går op for kommunalpolitikerne, hvor vigtigt det er at prioriterer de unge, ligeså vel som børnene og de ældre bliver prioriteret.

For kort tid siden snakkede jeg med en af mine veninders far, ligesom jeg snakkede med min chef, ligesom jeg snakkede med et medlem af mit lokale byråd. De mente alle uafhængigt af hinanden, at de unge var et glemt segment såvel i valgkampe som i den daglige gang. Samtidig var det ikke svært for dem at stille sig i opposition til den til tider herskende diskurs, unge er initiativfattige og ligeglade, og slutte op om, hvor vigtigt det er, at der kommer fokus på de unge og den afgørende rolle, ungdommen har for vores allesammens fælles fremtid.

Udfra det jeg oplever, når jeg til tider nævner problematikken for de ”voksne”, så er det ikke fordi, de ikke kan se det, og jeg tror egentlig også, at lysten blandt politikerne ikke ligger mange spadestik nede. Nu skal vi heller ikke være for hårde – der findes jo mange ungdomsråd, som har både høringsret og et formidabelt samarbejde med kommunen. Men nogle kommuner mangler måske bare et bestemt spark i måsen.

I ungdomsrådene beviser vi gang på gang på gang, at unge har mange gode idéer og samtidig også kan finde ud af at føre dem ud i livet. Og det er også helt afgørende i forhold til kommunalvalget, at vi kontinuerligt kan komme med reminders henad vejen. Der er jo mange sager som flår i politikerne under kommunalvalget.

Jeg tvivler ikke på, at der bliver et brag af en succes, når ungdomsrådene på vegne af ungdommen viser politikerne, hvor skabet skal stå.

Skriv. Tegn. Mal. Provoker. Afhold en festival(g). Det er afgørende, at vi får overbevist politikerne om, at man ikke skal tale til ungdommen. Man skal tale med den.

KV17: Festival(g) for unge
Rul til toppen