NAU giver flere mulighed for at få ungdomsråd

Mette Bay Skov med 35 invitationer
Mette Bay Skov med 35 invitationer

I fredags sendte NAU 35 invitationer ud til et projekt, der skal hjælpe kommuner med at starte ungdomsråd

Sidste punktum er sat på invitationen til årets helt store projekt for NAU. Det punktum er begyndelsen på opstarten af 15 nye råd – et projekt NAU skal stå for i samarbejde med Kulturministeriet og virksomheden 12Byer.

Kommunen og de unge skaber sammen råd

Mette Bay Skov er ansat i NAU’s sekretariat til at koordinere projektet. Hun fortæller, at kommunerne bare skal stå for at samle et hold at nogle unge, som har lyst til at være en del af et ungdomsråd, et par byrådspolitikere og en kommunalt ansat, der sammen kan tage af sted for at ideudvikle på, hvad et ungdomsråd kan bruges til i netop deres kommune.

»Vi kommer til at arrangere tre seminarer, de skal deltage på, der kan hjælpe dem med at finde ud af, hvad de har behov for i lige deres kommune, hvordan et ungdomsråd kan skabe det, og hvordan de helt praktisk kan starte rådet,« siger hun.

Det første seminar vil ligge i foråret og vil have fokus på, hvad et ungdomsråd er. Mette Bay Skov pointerer, at hver kommune skal finde en form til rådet, der passer til dem:

»Vi ligger ikke inde med en opskrift, som alle kommuner skal følge for at skabe et ungdomsråd. Der er mange forskellige måder at gøre det på, så det handler om at finde ud af, hvad man er for en kommune, og hvad for et slags ungdomsråd man derfor vil have mest gavn af.«

NAU vil skabe levedygtige råd

I efteråret følger to seminarer, der skal give kommunerne nogle mere faste ideer om, hvordan rådet skal være, og til sidst starte rådet op, så de unge i slutningen af året er klar til at gå i gang med deres projekter hjemme i kommunerne.

De deltagende kommuner får desuden tilbudt at komme med NAU på Folkemødet, hvor de vil få en masse eksempler på, hvad et ungdomsråd kan drive det til, og hvilke arrangementer man for eksempel kan lave som ungdomsråd, eller hvilke beslutninger man kan være en del af.

Mette Bay Skov håber og forventer, at projektet ender med en række nye råd i slutningen af 2015.

»Vi vil gerne stå tilbage med tilfredse deltagere, som synes, at det har givet udbytte at være en del af seminarerne. Det skulle jo også gerne ende med bæredygtige råd, som kan gøre det federe at være ung i deres kommuner mange år ud i fremtiden,« siger hun.

Fristen for tilmelding til første seminar er d. 6. marts og seminaret afholdes d. 16. april.

NAU giver flere mulighed for at få ungdomsråd
Rul til toppen