NAU’s idégrundlag er undervejs

NAU's idégrundlagsgruppe. Foto: Rasmus Petersen
NAU’s idégrundlagsgruppe. Foto: Rasmus Petersen

De to sidste weekender er for fem NAU-medlemmer gået med at indsamle inspiration til at skrive organisationens idégrundlag

Der er blevet besøgt ungdomsråd, diskuteret visioner og formuleret idéer i lange baner de sidste to weekender. NAU’s idégrundlagsgruppe har været på besøg rundt om i landet for at få en forståelse for forskellige ungdomsråds tilgang til deres arbejde. Det har været en stor oplevelse, fortæller Christopher Trung Paulsen fra Slagelse Ungdomsråd, der sidder i gruppen:

»Nu har jeg ikke tidligere set, hvordan andre ungdomsråd fungerer. Det har været en øjenåbner for, hvor meget potentiale der er for at blive hørt,« siger han.

Hvorfor NAU?

Idégrundlagsgruppen blev nedsat under Årsmødet i maj. Formålet er at skabe et sæt idéer om, hvorfor de forskellige råd skal bruge en samlende organisation.

»Vi skal have lavet et idégrundlag for NAU for at finde ud af, hvad et ungdomsråd egentlig er, og hvad vi skal bruge NAU til. Hvis vi ved det, kan vi måske forbedre den måde, vi hjælper ungdomsrådene på,« fortæller Carina Lykke Svindborg fra Morsø Ungdomsråd, der både sidder i NAU’s ledelse og er en del af idégrundlagsgruppen.

Hun forventer, at idégrundlaget hovedsageligt skal vokse ud af de individuelle ungdomsråds forventninger og behov. Derfor har gruppen, som tæller medlemmer af fire ungdomsråd, været rundt og besøg yderligere fire forskellige råd i forbindelse med deres arbejde.

Gruppen på besøg hos Ebeltofts ungdomsråd Rampen. Foto: Christopher Trung Paulsen
Gruppen på besøg hos Ebeltofts ungdomsråd Rampen. Foto: Christopher Trung Paulsen

På tur i rådene

Joakim Bonde fra Ærø Ungdomsråd fortæller, at det har været fedt at få en bedre føling med, hvordan andre ungdomsråd fungerer:

»Glostrup og Ballerup ungdomsråd, hvor vi var ude først, er to vidt forskellige steder i deres udvikling. Ballerup kører sig selv og har enorm opbakning fra kommunen. Glostrup er ikke nyopstartede, men de er stadig ikke selvkørende,« siger han.

Gruppen havde forberedt spørgsmål til rådene og fik så ellers en rundvisning i deres lokaler. De mener alle, at det har været rigtig godt for arbejdet med udformningen af idégrundlaget at få de ekstra input.

»Det hjælper jo lidt på den her definition af NAU. Også for at høre, hvorfor de mener, at det er godt at have et ungdomsråd, hvad de mener, de kan bruge NAU til, og om de har nogle måder, de mener, vi vil kunne hjælpe dem bedre på. Det er jo de svar, vi gerne vil skabe idégrundlaget ud fra,« siger Carina Lykke Svindborg.

Idégrundlaget skal præsenteres på NAU’s Landsmøde d. 7.-9. november. Når det er vedtaget, skal det bruges som pejlemærke for NAU’s videre arbejde.

NAU’s idégrundlag er undervejs
Rul til toppen