Navnekonkurrence i Jammerbugt Ungeråd

Billede: Jammerbugt Ungeråd
Billede: Jammerbugt Ungeråd

Jammerbugts Ungeråd er ved at accelerere. De har lanceret en ny Facebook-side og har et ungdomshus på vej. Det bliver en ny tid, og som en del af det har de besluttet at udlodde biografbilletter til den, der kan komme op med det bedste nye navn til ungerådet

Jammerbugt Ungeråd. Det ligger ikke rigtig godt i munden, synes formanden for rådet, Silje Larsen. Hun fortæller, at de leder efter et kaldenavn, der er lidt lettere i folkemunde:

»Jammerbugt Ungeråd er et lidt langt navn. Vi vil gerne have noget lidt kortere, ligesom URT i Thisted havde.«

Nyt brand og kommende ungdomshus

Ungerådet har længe kæmpet med at være havnet under en forkert forvaltning, men nu samarbejder de endelig med de rigtige i kommunen. Det betyder nye muligheder – noget de gerne vil have så meget ud af som muligt.

»Vi vil gerne gøre mere opmærksom på os selv, for vi mangler lidt et brand i kommunen. Det er en lidt stor kommune, og det er ikke helt det samme som i de fleste andre kommuner. Vi dækker arealmæssigt et stort område, så det er svært samle alle,« forklarer Silje Larsen.

Derfor skal det nye navn gerne kunne samle de unge i kommunen, så Jammerbugt Ungeråd kan skabe et ungdomsfællesskab i deres lokalområde. Og de har noget at tilbyde interesserede unge. Rådet er nemlig i sidste fase af en aftale med kommunen om, at de skal have ungdomshus i en gammel skolebygning i Fjerritslev. Der kommer til at være en del forskellige aktiviteter for unge som musikskole, ungdomsskole og så videre.

Større og større interesse

Ind til videre er det en succes at få skabt opmærksomhed om Jammerbugt Ungeråd. Formanden fortæller, at de unge er interesserede, når de først hører om rådet:

»Interessen bliver større og større, når folk finder ud af, at man ikke behøver at have en politisk holdning til alt muligt for at være med. Vi skal jo bare have en holdning til ting, der vedrører unge.«

Silje Larsen håber, at Jammerbugt Ungeråd med de nye initiativer bliver en samlingskraft i kommunen. Ligesom ungdomshuset skal være et sted, hvor de unge kan mødes, selvom de bor langt fra hinanden.

NAU glæder sig til at høre, hvad det nye navn bliver!

Navnekonkurrence i Jammerbugt Ungeråd
Rul til toppen