Norddjurs skal i fængsel

Ungdomshus i Grenå
Aktørerne kæmper for et nyt ungdomshus. Nu ser det ud til at lykkedes. Arresthuset midt på torvet bliver nyt ungdomshus!

Aktørerne, som Ungdomsrådet i Norddjurs Kommune kalder sig, har haft lidt svært ved at trække de unge op af deres gode tilværelse og aktivere dem i ungdomsrådet. Det skyldes i særlig grad, at ungdomsrådet ikke har haft faste rammer. Nok har rådet et pænt budget på – omkring – 75.000 kroner om året, der blandt andet er gået til arrangementer, som har gjort opmærksom på rådet.

Men hvilken dør skulle man banke på, hvis man ville tale med rådet?

De unge vil spærres inde
Både dør og hus arbejdes der i øjeblikket intenst på for at realisere, og valget er faldet på den gamle Arrest fra 1805, der ligger klods op af det gamle rådhus, som står i skrigende pink midt på torvet i Grenaa – det skal blive et nyt ungdomshus i Grenaa.

– Der er stadig lidt snak om, hvad vi skal kalde huset, men vi har tænkt på at kalde det Brummen. Når vi har fået sådan et hus, tror jeg på, der vil blive større tilslutning til Ungdomsrådet, fortæller Josefine Mandrup Johansen, næstformand i Aktørerne, da NAU tager en snak med hende i hendes lejlighed, der ligeledes ligger på Torvet i Grenaa.

Langtrukken proces
– Det er os, der skal stå for det nye hus, fortæller Josefine Mandrup Johansen. Men trods de gode toner fra kommunens officielle politik om, at ungdomsrådet skal være vældigt aktivt involveret i processen, og at huset skal huse Aktørerne, har aktivitetsniveauet ifølge rådet været alt for sløvt.

– Lige pludselig blev vi ikke taget med på råd, og den styregruppe, der var nedsat, eksisterede tilsyneladende ikke.

Aktørerne reagerede med et læserbrev i lokalsprøjten, hvor i de brokkede sig over processen. Her fik de en undskyldning fra borgmesteren, der lovede, at inddrage Aktørerne mere aktivt.

Sådan ser arresten ud, som de unge står til at overtage. Foto: Thorkild Kristiansen
Sådan ser det gamle rådhus – lige ved siden af skubbes de unge snart ind. Her ligger den tidligere arrest. Foto: Thorkild Kristiansen


Hyggelig valgkamp

Norddjurs Ungdomsråd har været en del af sjovere.nu-kampagnen, men har ikke proaktivt arrangeret debatter og lignende. Josefine  Mandrup Johansen og formand Nicolaj Elgaard Nielsen har været i Radio Norddjurs for at diskutere med politikere, de har været ved brevstemmestederne for at uddele klistermærker og nærmest fysisk tage fat i de unge og trække dem hen til valgurnerne – og på

Josefine Mandrup Johansen (th) inviterede ind i forældrenes hyggelige lejlighed og fortalte om hyggelig valgkamp. Foto: Thorkild Kristiansen.

selve valgdagen troppede en lille håndfuld op på valgstedet, Kulturhuset Pavillonen, i Grenaa, hvor de tog en sludder med de unge, der havde stemt og skulle til at stemme.

– Det var med kage og råhygge. Mest bare for at gøre dagen hyggelig, siger Josefine Mandrup Johansen, der har gang i et stort program for foråret.

Sexet ungdomsråd
– Vi har lavet en aftale med SexogSamfund om et nyt projekt, hvor vi i ungdomsrådet uddannes til at være sexperter, der skal ud på folkeskolerne og undervise i seksualundervisning, forklarer hun. Aktørerne kæmper for et nyt ungdomshus. Nu ser det ud til at lykkedes. Arresthuset midt på torvet bliver nyt ungdomshus!

 

Norddjurs skal i fængsel
Rul til toppen