Ny leder på sekretariatet

Thorkild Kristiansen

Først blev han projektmedarbejder, og nu, kun et halvt år senere, kan han sætte sig for bordenden, når sekretariatet samles til deres ugentlige møder. Fra den 1. januar stod der nemlig sekretariatsleder på Thorkild Kristiansens kontrakt. Hør om hans erfaringer og visioner.

Thorkild Kristiansen er vokset op på Bornholm. Han læser økonomi på Københavns Universitet, og så er han bidt af organisationsarbejde.

»Mit engagement i foreninger startede på Bornholm i 2008, hvor jeg var med til at starte Ungdommens Røde Kors’ lokalafdeling på øen. Der var kommet en stor gruppe kvoteflygtninge fra Sydøstasien til øen, og jeg var motiveret af at kunne tilbyde dem et socialt miljø at være en del af. URK skabte en platform for netop det.«

I 2009 blev han formand for organisationens lokale udviklingsråd på Bornholm. Fra den  frivillige stilling fik han muligheden for at deltage i et to ugers seminar på Vestbredden, noget der gav ham blod på tanden for internationalt arbejde. Det blev til længere ophold i både Palæstina og Uganda samt et besøg til Sydsudan som frivillig og ungdomsdelegat.

»Jeg hørte om NAU gennem frivillige i mit netværk. Da jeg kom hjem og flyttede til København, var det jo oplagt at søge en stilling i organisationen. Her kunne jeg få lov at prøve kræfter med noget nationalt arbejde, som jeg virkelig synes var spændende. Ideen om ungdomsråd giver enormt meget mening for mig. Arbejde med sociale tilbud til udsatte unge kræver jo, at man har tilbud til de velfungerende unge også. Og det er blandt andet det, landets ungdomsråd kan give.«

Tidsbegrænset plads blev til en dedikeret leder

Det blev til en tidsbegrænset stilling som projektleder på projektet sjovere.nu, og nu en stilling som sekretariatsleder.

Projektweekend i efteråret 2013, der havde fokus på kommunalvalgskampagnen sjovere.nu
Projektweekend i efteråret 2013 der havde fokus på kommunalvalgskampagnen sjovere.nu

»Jeg var ked af tidsbegrænsningen, jeg ville så gerne fortsætte. Heldigvis er enhver stilling i NAU et lynkursus i organisationens arbejdsmetode, fordi man er med i det hele, så jeg fik jo et rigtig fint grundlag for at efterfølge Maj på posten som administrator for sekretariatet. Det er et arbejde, jeg virkelig glæder mig til.«

NAU’s retning fremover

»Mit vigtigste arbejde er, at hjælpe ledelsen til at fuldføre deres visioner for organisationen. Når det er sagt, har jeg også en personlig motivation for, at Netværket af Ungdomsråd bliver så stor og betydningsfuld en organisation som muligt. Jeg håber da, at NAU om 5 år er det første, de tænker på ude i kommunerne, når de tænker på ungeinddragelse. Optimalt har NAU til den tid lige så mange medlemsråd, som der er kommuner. Med det følger, at vi skal kunne finansiere et fuldtidsansat sekretariat. Det her er så vigtig og god en sag, at jeg tror, det er muligt.«

På fredag d. 17/1 er der overdragelsesreception, hvor NAU siger farvel til den afgående sekretariatsleder Maj Jensen Christensen og velkommen til Thorkild Kristiansen.

Ny leder på sekretariatet
Rul til toppen