NAU – Netværket af Ungdomsråd

NAU er paraplyorganisationen for ungdomsråd og -huse i hele Danmark.

Tak for jeres indsats ved EP-valget!

Kære ungdomsrødder,

Under hele valgkampen har DemoRådet - Syddjurs' Politiske Ungeråd lagt videoer op, hvor de opsummerer de forskellige partiers mærkesager i forbindelse med EU. Her ses ledelsesmedlem Marie Madsen fortælle om Folkebevægelsen mod EU.
Under hele valgkampen har DemoRådet – Syddjurs’ Politiske Ungeråd lagt videoer op, hvor de opsummerer de forskellige partiers mærkesager i forbindelse med EU. Her ses ledelsesmedlem Marie Madsen fortælle om Folkebevægelsen mod EU.

På søndag går vi til valgurnerne for at stemme til EP-valget. Valgkampen har på sin vis været i gang i månedsvis, og over hele Danmark har ungdomsrådene og -husene været at finde i forbindelse med valget. I har lavet valgdebatter, politiker-speed-dating, videoer om partierne, og meget mere, som jeg slet ikke har haft mulighed for at få overblik over.

EP-valget drukner ofte i forbindelse med Folketingsvalget, fordi det er så meget lettere at forholde sig til vores egen lille nation, men I har vist et uendeligt stort initiativ og set, hvor vigtig EU er i forhold til Danmarks fremtid. Europas fremtid. Klimaets/miljøets/planetens fremtid.

Om man er modstander af EU eller ej. Om man stemmer De Radikale eller Folkebevægelsen mod EU. Det kan ikke benægtes, at EU har en kæmpe indflydelse på vores hverdag, og det er der mange, der glemmer i farten.

Men EP-valget er også svært, fordi vi ikke ved nok. Alt for mange har en oplevelse af, at de ikke helt ved, hvad de egentlig laver nede i EU. Hvad bestemmer de egentlig? Hvad bestemmer de egentlig ikke? Hvem sidder dernede? Er det ikke bare dér, vi sender politikerne hen, når vi er færdige med dem her i Danmark?

Det kan være svært – og trættende – nok at følge med i dansk politik. Tonen brager derudaf både på traditionelle og digitale medier. Hvem har overskuddet?

Og det er her, jeg ser jer – ungdomsrødderne – blomstre op og vise, hvor skabet skal stå. I gør over hele Danmark en kæmpe indsats for at alle skal kunne følge med. At alle skal kunne have en chance for at tage stilling på kvalificeret grundlag.

Det er selvfølgelig ikke altid, der kommer så mange, som man kunne ønske. Måske har man ikke haft tid eller mulighed for at dække EP-valget så grundigt, som man håbede. Måske har ens scene været lidt for smal til de mange ivrige politikere, som vi oplevede hjemme i Haderslev til KV17.

Måske er det heller ikke i år, vi ser den højeste valgdeltagelse blandt unge nogensinde – selvom vi selvfølgelig kan være tilbøjelige til at håbe at den store klimasag har sat lidt ekstra fokus på området!

Viborg Ungdomsråd holdt ungdomspolitisk EU-debat, hvor kun unge kandidater og ordførere fik mulighed for at tale deres sag.
Viborg Ungdomsråd holdt ungdomspolitisk EU-debat, hvor kun unge kandidater og ordførere fik mulighed for at tale deres sag.

Men ungdomsrådene og -husene kan i hvert fald ikke bebrejdes, hvis de unge ikke stemmer. Jeg bliver så rørt og stolt over at se jeres store indsats. Og jeg bliver altid glad, når jeg på Facebook kan se, at tonen nu engang er bedst blandt os unge.

Lad os holde dén kørende!

Tusind tak til alle de, der har løbet ekstra stærkt her i valgperioden for at hjælpe deres venner, og dem, de ikke kender, med at tage stilling til EU. I er Tordenskjolds soldater, og jeg håber I får jer et (kort) velfortjent hvil, inden I skal i gang med de sidste FV-arrangementer.

Og lad os så huske at tage alle vores venner med til valgstederne på søndag!

 

Venligste hilsner,
Stefan

Tak for jeres indsats ved EP-valget!
Rul til toppen