Totalt løftebrud


Politikere i Norddjurs Kommune har glemt at gøre valget sjovere for unge – et lovet ungdomshus er fejet under gulvtæppet

Nogen husker måske det storstilede politiske program, der mindre opfindsomt hed ”Ungdomspolitik”, men på indholdssiden var fuld af visioner og gode ideer, da det blev lanceret af Norddjurs Kommune i februar i år. Der var pludselig meget at glæde sig til som ung i Norddjurs, blandt andet til oprettelsen af et ”ungdomsunivers”; hvor unge i Grenaa og Norddjurs Kommune generelt kunne mødes på tværs af ungdomsorganisationer og beskæftigelser. Allerede i 2014 skulle en ”fysisk facilitet” være en del af campusområdet i Grenaa, så arbejdet gik straks i gang, og en styregruppe blev nedsat. Men nu er det hele gået i stå.

Aktørerne ønsker sig et hus som her i Thisted.

”Sidst, vi hørte fra gruppen, var i juni, hvor der blev givet løfte om en mødeindkaldelse i august,” skriver formanden for Norddjurs Ungdomsråd, Nicolaj Elgaard Nielsen, i et læserbrev til lokalpressen. Han finder sig ikke i sådan at blive tilsidesat.

Ungdomshus – hvor blev du af?
”Nu sidder jeg – i oktober – og undrer mig over, hvor vores Ungdomsunivers er blevet af, og om det overhovedet kommer. Jeg læser i ungdomspolitikken, jeg trækker på smilebåndet. Det, der står i den, er glimrende. Men så kigger jeg ud af vinduet og ser ingen fysisk facilitet. Ingen mødeindkaldelse. Jeg undrer mig og snakker med mine venner. De har heller ikke hørt noget. Vi undrer os i fællesskab og spørger hvor det bliver af. Intet svar kommer – ingen ved noget.”

Formand Nicolaj Elgaard Nielsen er utilfreds over politikernes manglende handling på et nyt ungdomshus.

Nicolaj Elgaard Nielsen mener, der er tale om decideret løftebrud og er nu gået i pressen med et læserbrev: hvor bliver vores ungdomshus af?

”Det var så fint, da ungdomspoltikken blev lanceret. Men hvad er der ved den, når den er baseret på tomme løfter?”

Totalt løftebrud
Rul til toppen