Ungdomsråd på dagsorden i Herning

Et godt råd til Herning: Lav et råd, Herning!

Som tidligere beskrevet på denne side er Herning på mange måder en foregangskommune, men ikke hvad angår unge og ungdomsråd. Ungdomsrådstanken er tilsyneladende ikke populær i Herning Kommune og er flere gange blevet afvist af borgmester Lars Krarup (V) og hans kumpaner. Selv om byrådspolitiker Peter Villadsen (SF) gentagne gange har stillet forslaget. Men nu skal det være slut. Politikerne skal konfronteres med, at Herning Kommune efterhånden skiller sig ud ved ikke at have et råd.

– De lytter med døve ører, og jeg kommer til at kigge langt efter et ungdomsråd. Men jeg planlægger at bruge valgkampen til at tematisere et ungdomsråd, så de andre politikere i byrådet kan blive udfordret på det oplagte at oprette et ungdomsråd i Herning Kommune, siger Peter Villadsen.

NAU med på råd
Følgeligt aftalte NAU og Peter Villadsen at lave en koordineret aktion for at bringe unge på dagsorden. Det skete i Herning Folkeblad over en uge, hvor først ledelsesmedlem i NAU Rasmus Petersen kraftigt anbefalede Herning Kommune at stifte et ungdomsråd. Som han skrev:

Rasmus Petersen er medlem af Viborg Ungdomsråd, ledelsen i NAU og altså også flittig debattør

– Jeg er selv fra kommunen med Danmarks ældste ungdomsråd. Viborg Ungdomsråd blev oprettet i 1985 og har været med til at skabe en unik ungdomskultur og mangfoldigt studiemiljø, som i 2012 blev belønnet med Ungdomskommuneprisen fra Dansk Ungdoms Fællesråd. Det samme kan ske for Herning, hvis kommunen tør tage skridtet og oprette et ungdomsråd, skrev Rasmus Petersen fra Viborg Ungdomsråd og medlem af ledelsen i NAU.

Læs hele indlægget her.

– Herning har også brug for en ungdomskultur

Og et par dage senere fik Peter Villadsen bragt et læserbrev, der ligeledes slog til lyd for skabelsen af et ungdomsråd i Herning Kommune:

Kommunalpolitiker Peter Villadsen (SF) ønsker et ungdomsråd i Herning Kommune

– SF har uden held foreslået det flere gange, og nu blandet Rasmus Petersen fra Viborg Ungdomsråd sig heldigvis i debatten. Herning Kommune bør oprette et Ungdomsråd… I en tid med faldende valgdeltagelse blandt unge vælgere, kan et Ungdomsråd være med til at styrke interessen for det lokale demokrati og være med til at skabe en unik ungdomskultur og et mangfoldigt studiemiljø – noget, vi også har bruge for i Herning, skrev han.

Læs hele indlægget her.

Siden har Peter Villadsen også bragt ungdomsrådstanken op i byrådssalen:

– Jeg nævnte det på byrådets budgetkonference i sidste uge. En enkelt toneangivende politiker bakkede op om ideen, så jer kan jeg måske finde en alliancepartner. Det arbejder jeg videre på. Ellers vil jeg holde gryden i kog i valgkampen, siger Peter Villadsen.

Ungdomsråd på dagsorden i Herning
Rul til toppen