Spændende unge – kedelige politikere

Guldborgsund Ungdomsråd er vendt hjem fra stor konference i Finland. Inspirerende og lærerigt, men kedelige politikere, lyder beretningen.

På den finske, selvstyrede ø-gruppe Åland afholdt Union of Baltic Cities i sidste uge ungdomskonference med i alt 80 unge mennesker fra Danmark, Tyskland, Sverige, Norge, Finland, Estland, Letland og Litauen.

De danske ungdomsråd var naturligvis også repræsenteret. Det var de i kraft i alt 11 unge fra henholdsvis Guldborgsund og Kolding.

Blandt de 11 var Poul Dose, der er tidligere formand for Guldborgsund Ungdomsråd og nuværende medlem af NAU’s ledelse.

– Konferencen var en god mulighed for at få et større internationalt netværk og nye venner på tværs af grænserne, fortæller Poul Dose.

Åh, forbandede arbejdsløshed

Selve konference blev afholdt fra torsdag til fredag, men de unge var afsted i en hel uge for at diskutere ungdomsarbejdsløshed i østersøregionen og udveksle erfaringer, samt forberede sig til at optræde for de fremmødte politikkere fra hele østersøområdet. Således blev et relevant tema igen taget op, som det ligeledes gjorde på ungdommens folkemøde på Christiansø. Ungdomsarbejdsløshed er et stort og vigtigt tema i Europa.

Der blev også optrådt med Flashmob, Forum teater og fremvist plakater med slogans for at få politikkerne til at fokusere på ungdomsarbejdsløsheden i Europa med fokus på de baltiske lande.

Til konferencen fik de unge og politikkerne muligheden for at diskutere fire emner med ungdomsarbejdsløshed, som hovedemne: Ungdomsarbejdsløshed generelt, Ligestilling, Grøn energi og internationale relationer.

Bad ænglich 

Poul Dose kunne dog godt have undværet det gebrokne engelsk fra de fremmødte politikere.

– Selve konferencen var utrolig kedelig, da de fleste politikkere snakkede forfærdeligt engelsk, og selve emnet virkede ikke til at være et særligt motiverende emne for politikkerne. Det var ikke kun de unge der mente det, men også flere politikere, som de unge havde snakket med efterfølgende.

Ellers var ugen fuld af sociale aktiviteter med masser af hygge, kulturel udveksling, spil og selvfølgelig en finsk sauna.

Oskar Guldbæk Holgersen var ligeledes med so repræsentant for Guldborgsund Ungdomsråd:

– Det var en uforglemmelig social oplevelse. Rigtig lærerig på en sjov men effektiv måde, siger han.

 

Spændende unge – kedelige politikere
Rul til toppen