Ungeinddragelse på de unges præmisser

De unge er stadig ved at lægge sidste hånd på campingvognen, der skal tjene som Projektvogn. Foto: Projektvognen
De unge er stadig ved at lægge sidste hånd på campingvognen, der skal tjene som Projektvogn. Foto: Projektvognen

I Frederikssund har kommunen besluttet sig for, at man skal prioritere ungeinddragelse. Derfor har en campingvogn nu fået nyt liv som Projektvognen

Hans Kjelstrup fra Frederikssund har siden sidste år arbejdet på Projektvognen. Det er en campingvogn, der skal danne centrum for Frederikssunds unges spirende kulturliv.

Her skal de unge have mulighed for at komme og udvikle projekter i fællesskab. Vognen har nogle midler tilknyttet, som kan deles ud til unge med ideer. Tanken er at udvikle Frederikssunds ungdomsliv, og det er nemt at finde interesse for netop det.

»Jeg har kontakt til en håndfuld forskellige unge, der er interesserede i at starte nogle arrangementer. Det synes jeg allerede er en ret god succesrate for Projektvognen,« siger Hans Kjelstrup.

De unge skal overtage

Han håber, at vognen i sidste ende kan overtages fuldstændig af de unge. Lige nu er hans primære opgave at rådgive og motivere dem til at få ført deres ideer ud i livet:

»Vi prøver at snakke os frem til, hvad det konkret er, de gerne vil lave, hvem der kan hjælpe dem med det, og hvordan de får andre med til det. Jeg prøver at lave et netværk for dem heroppe.«

Der mangler alternativer

En af de iderige unge er Sebastian Roland Krieger. Han er interesseret i at sætte koncerter op i Frederikssund. Først og fremmest en 1-dags hip hop festival med lokale bands og lidt større hovednavne.

Sebastian Roland Krieger, hip hop- og skateentutiast og kommende koncertarrangør i Frederikssund. Foto: Sebastian Roland Krieger
Sebastian Roland Krieger, hip hop- og skateentutiast og kommende koncertarrangør i Frederikssund. Foto: Sebastian Roland Krieger

»Når man kommer fra sådan en provinsby som Frederikssund, som jeg kommer fra, så kommer man til at savne noget diversitet. Jeg savner lidt, at der er et alternativ til bare at tage ned på det lokale diskotek hver weekend og høre de samme ti tracks, man hører på The Voice. Derfor vil jeg gerne lave noget alternativt for de unge i Frederikssund,« siger Sebastian Roland Krieger.

Projektvognen giver gode kontakter

Det hjælper ham meget at have kontakten til vognen. Han beskriver det som en indgangsvinkel til kommunen, der kan gøre det lidt lettere for en ung fyr som ham at få lov at gennemføre nogle ideer. Og ideer har han masser af:

»Jeg har allerede tilmeldt mig et andet projekt, hvor vi skal have stablet en skatehal på benene i en nedlagt bygning. Men jeg tager det lige et skridt af gangen.«

Sebastian Roland Krieger kunne godt forestille sig at blive en del af et ungdomsråd i Frederikssund. Som han selv siger: for at sikre at det ikke kun er gamle mænd i jakkesæt og slips, der skal bestemme, hvordan Frederikssund skal være at bo i.

Den 11. april skal vognen skubbes ned på torvet, hvor den bliver stående. Der vil være reception med musik og mad.

Ungeinddragelse på de unges præmisser
Rul til toppen