NAU – Netværket af Ungdomsråd

NAU er paraplyorganisationen for ungdomsråd og -huse i hele Danmark.

Victoria er NAU’s nye ledelsesmedlem

Der var kampvalg til ledelses- og suppleantposten. Viborg Ungdomsråd satte sig på to af tre pladser.

Mød Victoria Møller. Det er ikke umuligt, man kommer til at se mere til hende i fremtiden. Hun er nemlig nyt ledelsesmedlem i NAU.

På Netværket af Ungdomsråds årsmøde, der i weekenden blev afholdt på Munkebjergskolen i Odense, vandt hun kampvalget mod Robin Glenshard fra Albertslund til ledelsen. At han ikke blev valgt, blev dog ikke det store nederlag, for weekenden gav andre gode grunde til at glæde sig!

To ledelsesmedlemmer er i forvejen fra Viborg Ungdomsråd, så Victoria Møller kendte lidt til, hvad der rørte sig i NAU. Derfor stillede hun op.

Victoria Møller er nyt medlem af ledelsen i NAU. Hun er 17-årig elev på Viborg Katedralskole og PR-medarbejder i Viborg Ungdomsskole.

– Jeg følger med i den udvikling, NAU er i, og den vil jeg gerne være en del af. Der er kæmpe muligheder for at blive hørt i NAU, som er en meget åben organisation. Samtidig bliver det vildt fedt at være med til at starte nye ungdomsråd op, siger Victoria Møller.

Første NAU-møde
Victoria Møller har været aktiv i Viborg Ungdomsråd i et års tid og har blandt andet været med til at arrangere for eksempel “Unge på Tinge”, der afholdes i byrådssalen i Viborg Kommune. Det var dog hendes første NAU-møde, hvorfor det kommer lidt overraskende allerede at stige direkte ind i ledelsen.

– Jeg kom lidt udefra. Men nu må organisationen lære mig at kende, og jeg regner med at blive hængende lidt tid endnu, fortæller Victoria Møller. Hun mener, hun har noget at bidrage med og glæder sig til at komme i gang:

– Jeg kommer med nogle nye ideer og er forhåbentlig med i en fremtidig ledelse i noget tid. Nu vil jeg først suge til mig og blandt andet kæmpe for, at NAU står fast på den upartiske linje, da den er ret unik, så vi kan tale de unges sag – og ikke bare en speciel gruppes. Jeg kommer med et andet syn på tingene og et godt humør, siger hun.

To unge suppleanter valgt
Som noget helt nyt – men en ny nødvendighed – blev der samtidig valgt to suppleanter til ledelsen. Det hænder jo, at folk tager ud at rejse eller simpelthen ikke har tid til at engagere sig i ledelsesarbejdet.

Endnu en gang gik i hvert fald den ene post til Viborg Ungdomsråd. Denne gang til 16-årige Martin Lundorf.

En anden deltager på Årsmødet havde taget den lange vej fra Morsø Kommune. Men ud over en god oplevelse, tog hun også andet med hjem. 16-årige Carina Lykke Svindborg er valgt som suppleant til ledelsen.

Lad os afslutningsvist alle headbange til dette hyldestnummer til Victoria af Kashmir – fra dengang de spillede tråd – og fra før, Victoria var født.

 

Victoria er NAU’s nye ledelsesmedlem
Rul til toppen

Velkommen til NAU's hjemmeside!

Som du måske vil opdage, roder det lidt herinde, og enkelte oplysninger vil være forældede.
Vi glæder os til, at du kan besøge en ny hjemmeside snarest muligt.
Husk du altid kan få fat i NAU på info@nau.dk