Danske Regioner og Youglobe på tur

Unge førstegangsvælgere skal død og pine stemme til kommunal- og regionsvalget til november. Og det skal endnu en spiller på den ungdommmelige scene, Youglobe, være med til at sørge for ved 100 oplæg på 100 ungdomsuddannelser. 

YouGlobe har indgået et samarbejde med Danske Regioner om et fælles projekt, der skal motivere unge førstegangsvælgere til at stemme. Projektet går ud på, at YouGloberykker ud på 100 udvalgte ungdomsuddannelser i landets fem regioner med det selvudviklede koncept ”Valgmødet”.

Olav Hesseldahl, talsmand Youglobe: – Vi ved, at hvis ikke man kommer i gang med at stemme som ung, er der stor chance for, at man heller ikke vil stemme senere i livet

– Landets unge interesserer sig generelt set meget for samfundets udvikling. Men hvis ikke de benytter sig af deres stemmeret, er der tale om et stort problem for fremtidens demokrati. For vi ved, at hvis ikke man kommer i gang med at stemme som ung, er der stor chance for, at man heller ikke vil stemme senere i livet, siger Olav Hesseldahl, talsmand for ungdommens tænketank, YouGlobe.

Din stemme betyder noget

De 100 forløb skal vise de titusindvis af unge på uddannelserne, at regionspolitik i høj grad handler om deres egen hverdag og fremtid. For eksempel har det stor betydning for eleverne, om bussen stopper tæt ved gymnasiet, om der mangler uddannelsestilbud til særligt kvikke elever, og hvordan man hjælper frafaldstruede elever med at gennemføre deres uddannelse.

Via en række kortfilm vil YouGlobe præsentere eleverne for nogle af de dilemmaer, som regionspolitikere sidder med, når de skal prioritere skattekronerne. Herefter bliver de unge involveret i en debat med nogle af regionspolitikerne. Via deres smart phone eller laptop kan de stille spørgsmål til politikerne, komme med kommentarer samt deltage i afstemninger, der projiceres live på salens storskærm, hvorefter debatten fortsætter på Facebook.

Målet er at få stemmeprocenten blandt flere unge førstegangsvælgere op, idet halvdelen af landets unge holdt sig væk fra stemmeboksene ved sidste kommunal- og regionsvalg for fire år siden.

Danske Regioner og Youglobe på tur
Rul til toppen